RFSL Rådgivningen Skåne

Har du testat?

CheckPoint

Kanske var det länge sedan du testade dig? Vi erbjuder hiv-och syfilistest med snabbsvar till dig som är man som har sex med män eller är transperson – oavsett sexuell praktik. SNABBT – GRATIS – ANONYMT

CheckPoint Skåne

På CheckPoint Skåne erbjuds du som som är man som har sex med män eller är transperson, oavsett sexuell praktik, hiv- och syfilistest med snabbsvar. Testet är gratis och du får svar inom 20 minuter.

Om du känner till din hiv-status kan du bättre skydda dig och de du har sex med. Det är bättre att testa sig ”en gång för mycket” än en gång för lite.

På CheckPoint Skåne kan du även testa dig för syfilis. Visar syfilistestet att du har antikroppar i blodet erbjuds du ett uppföljande test inom sjukvården. Detta för att avgöra om det är en aktuell infektion eller inte. För syfilis finns en väl fungerande behandling.

Är du orolig, kom och testa dig. Vi som arbetar har tystnadsplikt och du kan vara helt anonym.

Vill du veta mer? Ring 040- 611 99 51 eller e-posta på checkpoint@rfsl.se Du kan även kontakta oss via chatten här på sidan. Har du fått ett positivt besked, på CheckPoint eller någon annanstans, är även du välkommen på samtal. Vi erbjuder samtal om sex, sexualitet och hiv. Mer information om samtal finns här.

Mottagningen har öppet helgfria tisdagar klockan 17-19. Då behöver du inte boka tid. Vi har också möjlighet till tidsbokning på andra tider. Se vår bokningskalenderVi finns på Drottninggatan 36 i Malmö. Välkommen.
Boka tid

SMS-påminnelse om nästa test

Vill du bli påmind om när det kan vara dags för nästa test?

– En SMS-tjänst helt utan kostnad.

– Knappa in TRE, SEX eller TOLV till nummer 71111. Vill du din påminnelse på engelska så knappa in THREE, SIX eller TWELVE.

– Löpande kommer du att få en påminnelse enligt ditt val. För att avsluta tjänsten skicka RFSLSTOP till 71111.

Centrum för Sexuell Hälsa Malmö

Vill du testa dig för andra sexuellt överförda infektioner som klamydia, gonorré och syfilis? Här kan du få gratis vaccination mot Hepatit B om du är en man som har sex med män.

Kontakta Centrum för Sexuell Hälsa i Malmö. Deras hemsida finner du här.

Noaks Ark Syd i Malmö

Hiv-test med snabbsvar helgfria onsdagar från kl. 17.00 till 19.00. Tiderna är drop-in men det finns även möjlighet att boka tid för ett test. Projektet har fokus på utlandsresenärer och personer i migrationsprocess och erbjuder motiverande samtal i samband med testning på svenska, arabiska, spanska, franska, serbiska och engelska. Noaks Ark Syds snabbtestmottagning är anonym & kostnadsfri. Testet utförts genom ett stick i fingret och besökaren får resultatet efter 15 minuter. Deras hemsida finner du här

Testa i övriga Skåne

Om du tror att du kan blivit smittad av en sexuellt överförd infektion har du rätt till gratis test och behandling. Berätta gärna om du är man som har sex med män, så får du en mer korrekt service. Här finns mottagningar runt om i Skåne:

Mottagningar där du kan ta test och få behandling finns på Hudklinikerna i:

Lund

Deras hemsida finns här.

Helsingborg

Deras hemsida finns här.

Kristianstad

Deras hemsida finns här.

Ungdomsmottagningarna i Skåne

Upp till 23 år har du ännu fler ställen att välja på!

Här finner du dem i Skåne!

Hivtest på RFSL i Sverige

Checkpoint Göteborg

RFSL Göteborg och PG Väst har en testningsverksamhet, Checkpoint Göteborg, som är öppen för drop in-testning med snabbt provsvar.

Tid: tisdagar klockan 18-20
Plats: Stora Badhusgatan 6 i Göteborg.

Testpoint Stockholm

RFSL i Stockholm, Testpoint Stockholm, har en drop-in-verksamhet med hivsnabbtest.

Tid: måndagar och onsdagar kl 18-20.30
Plats: Sveavägen 59, Stockholm. Portkoden är 0315.