RFSL Rådgivningen Skåne

Hur vill du må?

Kurator

Ibland vill en bara dra täcket över huvudet och stanna i sängen. Det hjälper ibland, men inte alltid. Då kan det vara bra att få prata med och få stöd av någon annan. RFSL Rådgivningen Skåne har en mottagning för dig som är homosexuell, bisexuell och/eller transperson (hbt) eller har någon i familjen, partner eller en nära vän som är. Det är inte alltid en kan sätta fingret på vad som är problemet eller hur en ska definiera sig. Det är ok, hör av dig så kan vi prata om det.

Vi som arbetar på mottagningen är socionomer och erbjuder terapeutiska samtal, rådgivning och krisbearbetning. Vi arbetar såväl individuellt, med par som med grupper.

Vad kontakten ska handla om är det alltid du som bestämmer. Vi har tystnadsplikt.

Hör av dig till samtal@rfsl.se eller prova på 040-611 99 50, dock kan vi vara svåra att nå via telefon.

 

Våren 2018 erbjuder vi två samtalsgrupperDen ena gruppen har fokus på oro och ångest samt strategier att bemästra dessa. Antal träffar uppgår till 5 gånger och vi startar 21:e mars. Den andra gruppen fokuserar på familjerelationer och startar 2:e maj. Antal träffar uppgår till 5 gånger. Grupperna är för dig som är över 18 år och deltagandet är kostnadsfritt. Samtalsgrupperna leds av Žana Dončić. Anmäl intresse till Zana.Doncic@rfsl.se.