RFSL Rådgivningen Skåne

Vill du må som du mår?

Kurator

Alla mår vi pyton ibland. Då vill en del bara dra täcket över huvudet och stanna i sängen. Det hjälper ibland, men inte alltid. I de perioderna kan det vara skönt att få prata med och få stöd av någon annan. RFSL Rådgivningen Skåne har en mottagning för dig som är homosexuell, bisexuell och/eller transperson (hbt) eller har någon i familjen, partner eller en nära vän som är. Det är inte alltid en kan sätta fingret på vad som är problemet eller hur en ska definiera sig. Det är ok, hör av dig så kan vi prata om det.

Vi som arbetar på mottagningen är kuratorer med flera års erfarenhet av både samtal samt att leva och verka som hbt. Vi erbjuder en professionell kontakt, terapeutiska samtal, rådgivning och krisbearbetning. Vi arbetar såväl individuellt, med par som med grupper.

Här är några ämnen som kan komma upp i samtal hos oss:

Vem är jag? Jag är orolig… ÅNGEST! De diskriminerade mig… …mamma tog livet av sig. Som barn var jag alltid… Min partner slår mig. …jag är utanför, de släpper inte in mig. Min partner förstår mig inte… Kan jag kräva säkrare sex? Ska det göra ont när vi knullar? Det känns inte rätt… Varför gråter han?

Vad kontakten ska handla om är det alltid du som bestämmer. Hör av dig på 040-611 99 50 (telefontid onsdagar 11-12) eller via e-post; samtal@rfsl.se.